Beste bezoeker, we zijn bezig de nieuwe edities aan het voorbereiden voor komend seizoen. Om deze edities mogelijk te maken zijn we voor een deel afhankelijk van uw gift. We zouden hei geweldig vinden wanneer u ons financieel zou willen steunen. Dat kan door op deze link te klikken, of de QR-code te gebruiken. Maak het mogelijk dat we weer deze geweldige jazzsessions mogen continueren!

https://buy.stripe.com/14k8yF7erKeK4000

Donderdag 6 april vanaf 20.00 uur!!!!! Als Special Guest van de 4de editie hebben we de “Brass Section” van the New Cool Collective kunnen strikken!

DAVID ROCKEFELLER !

Na de daverende show met 'Frank in Person' de vorige keer, belooft het nu ook weer een mooie avond te worden in het supergezellige en intieme Jazzcafe bij Cultuurpodium Gouda Studio's.

David Rockefeller was de trompettist van New Cool Collective, een band bestaande uit de coolste muzikanten van de Nederlandse muziekscene.

David studeerde aan het Rotterdams conservatorium en maakte sedertdien o.a. deel uit van Lois Lane, Candy Dulfer en de New Collective Bigband. Recentelijk toerde hij nog met The Kik in het programma Voor de Overlevenden, een hommage aan Boudewijn de Groot.

Uiteraard gebeurt alles weer onder de bezielende leiding van meester-saxofonist Arie Kuit met de Spinning Jazz band Rush Hour.

Tickets zijn verkrijgbaar voor EarlyBird prijzen via deze link ZONDER extra kosten https://www.ticketkantoor.nl/shop/spinningjazz4

Frank in Person over Spinning Jazz Sessions


bij Gouda Studio's op 2-03-2023

Optreden met Arie doe ik al jaren, in allerlei bezettingen (ook de Duitse, zou hij zeggen😉).

We reizen, letterlijk, al jaren de wereld rond en het is, oprecht altijd goed en ook zeer vermakelijk!

De professionaliteit en het talent spat letterlijk van Arie af.

Enige tijd geleden benaderde hij mij om m’n vocale bijdrage te leveren aan de z.g. Spinning Jazz Sessions, in Gouda.

Ik zei gelijk ja, want ik vernam hoe fijn en muzikaal deze avonden verlopen.

Nou, ik kan je zeggen, het was me een avondje.

Het was een warm bad met goede en bevlogen muzikanten, het werd Sinatra met combo, zeg maar.

En er viel bovendien, samen met het zeer respectvolle en aandachtige publiek, ook veel pret te beleven…

Het werd een avond om niet te vergeten!

De locatie en de ligging ervan, gaven mij daarbij het gevoel even echt terug te gaan naar ”die goeie ouwe tijd”.

Het enige dat miste, en dat is uiteraard maar goed ook, was de sigarettenrook…


Zo’n sfeer dus!


Frank u very much.


Gegroet,


F.I.P.


"No force on earth can bring back Sinatra but it CAN bring back THE VOICE..."


WWW.FRANKINPERSON.COM

René ten Cate over Spinning Jazz Sessions


bij Gouda Studio's op 2-02-2023

Onlangs werd ik uitgenodigd door de Arie Kuit, die voor in- and outsiders geen onbekende mag heten, als gastsolist mee te spelen met zijn kwartet bij de Spinning Jazz Sessions in Gouda.

Geen moeilijke opgave want het spelen met deze club staat altijd garant voor goeie jazzmuziek in een goeie sfeer. Deze avond was het niet anders. Al vanaf de eerste noot zat iedereen er lekker in en het publiek wist ook dat ze getuige waren van weer een bijzonder optreden. De uitleg over de vibrafoon samen met de aankondigingen werden zeer gewaardeerd en zelfs na afloop was het moeilijk weg te komen.


De Spinning Jazzsessions zijn eigenlijk bedoeld ook een nieuwe generatie Jazzmusici te motiveren en dat was kennelijk die avond ook goed gelukt. Erg leuk te ervaren dat ervaring bij het samenspelen feitelijk ondergeschikt is, zolang er goed naar elkaar geluisterd wordt. Die ruimte biedt Arie Kuit met zijn Spinning Jazzsessions en hopelijk volgen er nog veel meer!

En Gouda heeft er met deze prachtige locatie ook weer een mooi podium bij. Met dank aan Arie Kuit!

René ten Cate

Ruud Breuls over Spinning Jazz Sessions


bij Gouda Studio's op 7-01-2023

Op uitnodiging van de fantastische saxofonist Arie Kuit werd ik op 5 januari gefêteerd met een jazzavond, die de oorsprong en meaning of jazz in een avond van delen, improviseren en enthousiasme ten volste weergaf.

Het mooie van jazz is en blijft het spontaan bij elkaar komen van musici die niet altijd voorheen met elkaar gespeeld hebben, en op een avond zoals in Gouda, en prachtige herinnering vastleggen.

Het initiatief van Arie Kuit in Gouda, in een prachtige lokatie in de oude binnenstad, is een geweldige bijdrage in de cultuur van de jazz in Nederland.

De vele musici die de jam session in de tweede set actief bijwonen is de fantastische verbinding en geeft direct de meaning of sharing weer!

Het enthouste publiek en de gezelligheid maakt de Spinning Jazz Sessions een groot succes, en onderstreept de noodzaak van de voortzetting van deze prachtige muziek in de puurst en intiemste vorm.

Dank Arie, dank band en dank publiek en mede jamsessie cats!


Ruud Breuls